Інтерпол попередив про можливі спроби продажу підробок вакцини від COVID-19

Інтерпол попередив країни про потенційну злочинну діяльність у зв'язку з фальсифікацією, крадіжкою та незаконною рекламою вакцин проти COVID-19 та грипу. Про це йдеться на сайті Інтерполу.

“Помаранчеве повідомлення Інтерполу описує потенційну злочинну діяльність у зв’язку з фальсифікацією, крадіжкою та незаконною рекламою вакцин проти COVID-19 та грипу, причому пандемія вже спричинила безпрецедентну... хижацьку злочинну поведінку”, — йдеться в заяві.

Також не виключають приклади злочинів, коли люди рекламують, продають фальшиві вакцини.

“Оскільки низка вакцин проти COVID-19 наближається до затвердження та розповсюдження у всьому світі, забезпечення безпечного ланцюга поставок та виявлення незаконних веб-сайтів, що продають фальшиву продукцію, будуть мати важливе значення”, — зазначається в заяві.

Наголошується, що необхідність координації між правоохоронними органами та органами охорони здоров’я також відіграватиме життєво важливу роль у забезпеченні безпеки та добробуту громадян.

“Злочинні мережі також будуть націлені на нічого не підозрюючих представників громадськості через фейкові веб-сайти та несправжні ліки, що може становити значний ризик для їхнього здоров’я, навіть життя”, — йдеться в повідомленні.

Окрім того, в Інтерполі припускають, що після відновлення міжнародних поїздок з’явиться проблема широкого обігу несанкціонованих та фальсифікованих тестів на COVID-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення