iPhone 11: які є проблеми і що в ньому хорошого

Про цей гаджет стільки всього написано і знято, що непідготовлений користувач легко розгубиться. Одні його розхвалюють за кожну дрібницю, інші висувають претензії з тих чи інших моментів. І все це породжує суперечності, в яких розібратися вкрай складно. У цій статті ми розглянемо плюси і мінуси базового флагмана. Буде цікаво, тому влаштовуйтесь зручніше.

Плюси iPhone 11

Плюси iPhone 11

  1. Процесор Apple A13 Bionic. У порівнянні з А12, новий чіп забезпечив 20% приріст загальної продуктивності. При цьому купертіновським інженерам вдалося підвищити енергоефективність ЦП на 40%, завдяки чому Айфон 11 тримає на 1 годину довше за один цикл зарядки. Геймерам буде приємно дізнатися, що продуктивність GPU зросла на 30%, так що підкорювати таблиці рейтингів стане простіше.
  2. Нічна зйомка. В цьому плані Apple провели відмінну роботу - кадри при поганому освітленні виходять чіткими, з коректною експозицією і правильною передачею кольорів. Ніякого нуарного шуму - інтелектуальні алгоритми обробки фото роблять свою справу просто чудово.
  3. Чіп U1. Про це нововведення взагалі мало говорять, і це дивно. Цей чіп створений за технологією Ultra Wideband і призначений для більш точного визначення розташування інших пристроїв Apple, оснащених тим же чіпом. U1 працює разом з додатком AirDrop, дозволяючи обмінюватися файлами між пристроями навіть без підключеного інтернету. Технологія більш безпечна у порівнянні з Bluetooth, забезпечує високу швидкість передачі даних і працює вкрай стабільно. В попередніх поколіннях iPhone такого не було.
  4. Покращений Face ID. В iPhone 11 встановили інфрачервоний трансмітер, який проектує тисячі мікрокрапок на досліджуваний об'єкт. ІК-випромінювання ловить вбудований в телефон ресивер, після чого формується повноцінна 3D-модель обличчя власника. Все це відбувається за долі секунди і можна починати користуватися. Датчики впізнають господаря на широких кутах з відстані до 1 метра.
  5. Режим зйомки «Портрет» навчився розпізнавати тварин. Дрібниця, а приємно, особливо якщо ви любите робити селфі разом зі своїм вихованцем.
  6. IPS-дисплей. Це приємна новина для людей з чутливими очима, які швидко втомлюються від ШІМ, який є на смартфонах з AMOLED- і OLED-екранами.

Загалом, пристрій став більш автономним, функціональні можливості істотно розширилися, а продуктивність і швидкість роботи збільшилися. Але не обійшлося і без мінусів.

Мінуси iPhone 11

Перше, що хотілося б відзначити - дисплей на 60 Гц з незадовільною щільністю пікселів. Так, у старших моделей iPhone 11 Pro і Pro Max з цим проблем немає, але базовий флагман теж коштує недешево. Проте, тут досить середній екран на 1792x828 точок з щільністю пікселів 326 ppi. Apple, на дворі 2020 рік, припиніть.

60 Гц - в принципі, не проблема. Протягом останнього 10-річчя це укорінений стандарт, але ось китайські флагмани вже давно отримали підтримку 90 і навіть 120 Гц. У наступному поколінні Apple цю ситуацію, швидше за все, виправлять, але поки що це явний недолік.

В цілому, гаджет безперечно вартий своїх грошей, тому, якщо ви все ще в роздумах - не вагайтесь!

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення