Іракська армія почала штурм міста Фаллуджа

 AFP

Армія Іраку рано-вранці понеділка почала операцію зі звільнення міста Фаллуджа від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на командирів іранської армії.

За словами співрозмовників агентства, підрозділи наступають на місто з трьох сторін за підтримки авіації, артилерії і танків.

В операції бере участь елітна Антитерористична служба Іраку (CTS).

За оцінками військових, у місті перебуває близько 1000 джихадистів.

Операція зі звільнення Фаллуджі була анонсована на 23 травня, коли сили іракської армії й ополченці почали оточувати місто. 27 травня стало відомо про завершення цієї стадії наступу.

Раніше повідомляли про знищення ватажка бойовиків ІДІЛ у Фаллуджі в результаті авіаударів, завданих літаками коаліції, очолюваної США. За даними Пентагону, на момент початку операції в місті залишалося до 50 тис. мирних жителів. Влада Іраку закликала їх покинути місто чи вивісити білі прапори, щоб уникнути випадкового вогню, проте залишити місто вдалося тільки жителям околиць, решту бойовики ІДІЛ перетворили на живий щит. На вулицях міста з'явилися каральні патрулі ІДІЛ.

Місто Фаллуджа, розташоване в західній провінції Анбар, перебуває під контролем ІДІЛ, починаючи з 2014 року. Його вважають одним з найбільших оплотів терористів на території Іраку.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" захопило значну частину території Іраку і Сирії і проголосило там халіфат. Із серпня 2014 року альянс із 65 країн на чолі зі США проводить бомбардування позицій терористів в Іраку. Через місяць почалися атаки коаліції на ісламістів у Сирії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення