Іран почне поставляти газ в Європу

 The Wall Street Journal

Іран планує почати поставки газу в Європу через два роки. Про це повідомляє Rambler News Service з посиланням на дані The Wall Street Journal.

Видання пише, що у Ірану найбільші резерви природного газу в світі, але немає необхідної експортної інфраструктури. У зв'язку з цим у Ісламської Республіки є кілька варіантів.

Глава компанії National Iranian Gas Аліреза Камелі (Alireza Kameli) повідомив, що один з проектів — відновлення роботи над будівництвом Iran LNG. Це термінал по зріджуванню природного газу, який був завершений на 40 відсотків до моменту посилення санкцій проти Ірану у 2012 році.

Інший варіант — будівництво трубопроводу по дну Перської затоки Омана, який володіє інфраструктурою для поставок палива в Європу. Камелі зазначив, що Оман погодився побудувати трубопровід протягом двох років. Крім того, Тегеран веде переговори з кількома європейськими компаніями (наприклад, Golar LNG) про будівництво морських терміналів для зрідженого газу. Аліреза Камелі заявив, що реалізація цього проекту потребує менше двох років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення