Іранська опозиція повідомила про арешт жінок за їзду на велосипеді

 Лівий берег

В Ірані групу жінок заарештували за їзду на велосипеді.

Про це повідомила опозиційна Національна рада опору Ірану (NCRI) на своєму сайті.

Згідно з цією інформацією, 26 липня жінки намагалися взяти участь у велозаїзді - громадянам країни пропонувалося подолати приблизно п'ять кілометрів від центру міста Маріван на північному заході країни до озера Зарівар. Однак до них підійшли поліцейські і сказали, що, відповідно до нової урядової директиви, публічне катання на велосипеді для жінок тепер поза законом.

Від порушниць зажадали підписати заяву, що вони не повторять таке "порушення" надалі. Кількох із них, за словами опозиціонерів, забрали до відділку за надто активний опір.

"Утискання жінок є одним із постулатів режиму мулл. Цей останній обмежувальний захід показує, що женоненависництво зараз посилюється під управлінням Хасана Рухані. З кожним днем режим мулл додатково обмежує основні права жінок, за отримання яких вони наполегливо боролися", - заявив Фарід Карімі (Farideh Karimi), правозахисник і член NCRI.

За його словами, МЗС Великобританії у своїй останній доповіді стосовно Ірану повідомило, що ситуація з правами людини в країні погіршилася за останні півроку.

В Ірані поліція укупі із загонами народного ополчення стежить за тим, щоб молоді люди різної статі не збиралися і не порушували етичних норм. 26 липня 150 юнаків і дівчат затримали за спільне свято.

16 травня в Ірані заарештували вісьмох блогерів за "аморальні" знімки в Instagram, а за чотири дні до цього жінку-депутата позбавили крісла за фотографію без хіджабу.

Нагадаємо, у квітні 2015 року повідомляли, що Іран уперше з 1979 року призначить жінку послом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення