«Ісламська держава» розробила правила утримання рабинь

 Reuters

В терористичній організації «Ісламська держава» (ІД) розробили докладні правила утримання рабинь. Поширені богословами ІД фетви опинилися в розпорядженні спецназу США під час рейду на території Сирії у травні цього року. Витяги з регламенту публікує Reuters

У фетвах, зокрема, повідомляється, коли власник рабині може вступати з нею в інтимний зв'язок. Отцю і сину забороняється займатися сексом з однією і тією ж жінкою. Крім цього, у своді правил говориться, що бойовикам, які тримають в рабстві мати і дочку, дозволяється вступати в статевий зв'язок лише з однією з жінок.

ООН і низка правозахисних організацій неодноразово звинувачували ІД у зґвалтуваннях тисяч жінок і дівчаток від 12 років.

У доповіді Human Rights Watch, опублікованому в квітні повідомлялося, що жінок продають у рабство або віддають в якості подарунків бойовикам ІД.

У серпні спеціальний представник генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства у конфліктах Зейнаб Бангура підтвердила, що екстремісти поширили прайс-лист на захоплених жінок і дітей. За її словами, хлопчики і дівчаток у віці від року до дев'яти років стоять 165 доларів, підлітки у віці від 11 до 16 років продаються за 124 долара. Спочатку рабів собі вибирають лідери ІД, потім тих, хто залишилишився, виставляють на торги, де їх можуть купити за тисячі доларів.

Терористична організація «Ісламська держава» влітку 2014 року захопила частину територій Іраку і Сирії й проголосила там халіфат.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення