ІДІЛ заявила про початок терактів в Росії

 Дождь

Терористична організація "Ісламська держава" опублікувала відеозапис, на якому пригрозила "дуже скоро" влаштувати в Росії терористичні атаки. Про це в четвер, 12 листопада, повідомляє агентство Reuters.

Як повідомляє агентство з посиланням на моніторингову групу САЙТ, відеозапис з погрозами російською мовою була опублікована на ресурсі "Аль-Хайят", де публікуються заяви бойовиків "Ісламської держави".

Раніше, 14 жовтня, бойовики "Ісламської держави" оголосили Росії "джихад", посилаючись на заяву російської православної церкви про "священну боротьбу" з тероризмом. Представник терористичної організації в 40-хвилинній аудіозаяві зажадав від мусульман почати "джихад" проти Росії .

Він цитував заяву глави Синодальної ради по взаємодії церкви і суспільства Московського патріархату РПЦ протоієрея Всеволода Чапліна, який на початку жовтня називав дії Росії в Сирії "священної боротьбою" проти тероризму.

Вранці 30 вересня Рада Федерації схвалила звернення президента Росії Путіна з проханням використовувати російські військово-повітряні сили за кордоном. Незабаром після цього російська авіація завдала перші удари на території Сирії.

На початку вересня 2014 бойовики "Ісламської держави" опублікували відеозапис з перекладом на російську мову, в якій погрожували почати бойові дії на Кавказі, зокрема, в Чечні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення