Іспанію накрив найсильніший снігопад за останні десятиліття та мороз -34 (відео)

 Reuters

Сильний снігопад, який приніс шторм “Філомена”, в п’ятницю привів частину Іспанії, включаючи столицю Мадрид, у стан підвищеної готовності, що призвело до заторів на дорогах і змусило владу в деяких регіонах задіяти військових, щоб звільнити доступ до сіл. Прогнозовано сніг до 20 см протягом 24 годин і температура близько нуля за Цельсієм, південь регіону Мадрид.

Представник Державного метеорологічного агентства Рубен дель Кампо заявив, що місто, мабуть, стикається з найсильнішим снігопадом, принаймні, у 21 столітті.

Кастилія-Ла-Манча, разом із Мадридом та східною Валенсією, закрили школи, а військові були залучені для розчищення доріг до деяких сіл.

Через снігопад вантажівкам було заборонено їхати на декількох важливих магістралях, також просять громадян уникати несуттєвих поїздок.

Пасажирів закликають скористатися метро, щоб дістатися до аеропорту Мадрида. Скасовано залізничне сполучення в деяких районах.

Крім того, в Іспанії зареєстрували найнижчу температуру, будь-коли зафіксовану на Піренейському півострові, -34,1 ° С, у Піренеях на півночі.

Спочатку шторм вразив Канарські острови сильним вітром та дощем. На Гран-Канарії пором з 59-ма пасажирами та 17-ма екіпажу сів на мілину в ніч на четвер через сильний вітер при в’їзді в порт Агаете.

У п’ятницю берегова охорона врятувала пасажирів, які не постраждали, але пором залишився на мілині.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення