​IT-компанія звернулася до Луценка, бо прокуратура 8 місяців не виконує рішення суду

Коли прокуратура відмовляється виконувати рішення суду цілими місяцями, потерпілі вимушені звертатися аж до Генеральної прокуратури України. До такий дій вдалися адвокати представників IT-компанії, офіс якої підрозділи СБУ розгромили у центрі Києва ще торік.

В рамках обшуку в компанії було незаконно вилучено документи й дорогу апаратуру, тому за два місяці після «рейду» суд виніс рішення повернути майно.

Втім, за вісім місяців цього не сталось, тож потерпілі зареєстрували ще й справу щодо невиконання рішення суду. Тим часом правоохоронці не соромлячись натякають на необхідність дати хабар.

«Пікантність даної ситуації полягає в тому, що нам не двозначно натякнули на необхідність заплатити гроші, щоб нам повернули документи і обладнання», - розповідає голова адвокатського об'єднання Віталій Сердюк.

Адвокати кажуть, що вимушені звертатися до генпрокурора Юрія Луценка, адже далі правди «на папері» справа не йде.

Крім розгромленої квартири пенсіонерки, яку орендувала IT-компанія, неможливості повернути дорогу апаратуру, дії правоохоронців позначились безпосередньо і на мешканцях будинку, адже СБУшники за наказом прокурора, який, до речі, не мав права проводити обшук, знесли несучу стіну. Крім того, що у сусідів тріснула штукатурка і посипався кахель, зовнішні стіни будинку дали тріщини.

Про наслідки від набігу орди силовиків і про старі методи, за якими працює оновлена прокуратура, читайте в матеріалі «Надзвичайних новин» Люди Луценка «вляпалися» на мільйон: поки шеф не в темі – не повертають ні гроші, ні майно (відео).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення