''Із днем чекіста!'' У Росії спалахнув скандал перед прес-конференцією Путіна

 Обозреватель

Журналіста Романа Доброхотова, який є головним редактором The Insider, не допустили до участі у великій прес-конференції президента Росії Володимира Путіна.

Примітно, що попередньо його акредитували на захід, проте в останній момент змінили рішення. Про це сам Доброхотов написав на своїй сторінці у Twitter.

"Остаточно сказали, що на пресуху не допустять (навіщо тоді акредитували — неясно). Що ж, бути єдиним журналістом, якому не дозволено приходити на прес-конференцію Путіна, — це почесно, я вважаю. До речі, сьогодні привітаємо Путіна з днем чекіста новим розслідуванням", — із сарказмом зазначив він.

Журналіст додав, що у допуску на прес-конференцію йому відмовила Федеральна служба охорони. Перед цим її представники кудись дзвонили і погоджували питання, але все ж вирішили відмовити Доброхотову у відвідуванні.

"Думаю, що хтось погоджував списки, а потім Пєсков (Дмитро, прес-секретар Путіна. — Ред.) подивився і вирішив не пускати", — цитує його слова Telegram-канал "МБХ медіа Live".

За інформацією Telegram-каналу "Медуза — Live", видання The Insider, яке очолює Доброхотов, спільно з Bellingcat публікували розслідування про Головне розвідувальне управління Росії. Саме 20 грудня повинна вийти його чергова частина.

Як пише "Дождь", ці розслідування стосуються отруєння сім'ї Скрипалів представниками російських спецслужб.

Примітно, що, за даними Telegram-каналу Life Shot, в цілому прес-конференцію Путіна дозволили відвідати 1702 журналістам, що дорівнює 34 повним плацкартним вагонам у потязі.

Як повідомлялося, видання Доброхотова також опублікувало резонансне розслідування про причетність ГРУ до падіння лайнера МН17 на Донбасі. Більш того, Доброхотов заявив, що Путін не просто був у курсі того, що відбувається, але і віддавав прямі вказівки щодо цього злочину.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення