Ізоляційні протипандемічні заходи не спрацюють: в Україні зафіксовано агресивний штам грипу

В Україну "нарешті" повернувся грип, якого людство давно не бачило через коронавірусну інфекцію, яка витіснила на певний час звичайний грип. Імунолог Андрій Волянський каже про серйозну загрозу здоров'ю та життю насамперед дітей.

"Грип вже в Україні. Дельта-хвиля в Україні йде на спад. Омікрон, який витіснить Дельту повсюдно протягом січня-березня, не становить серйозної загрози. Що становить загрозу? Грип", - зазначив імунолог у Facebook.

Волянський закликає вакцинуватись від грипу, тому що нові штами грипу більш агресивні та пробивають ізоляційні протипандемічні заходи.

"Вакцинувати особливо групи ризику, особливо дітей. На відміну від коронавірусної інфекції, грип становить серйозну загрозу здоров'ю та життю дітей. Не слухайте тих, хто каже, що щепитися вже пізно. Навіть якщо людина хворіє одразу після щеплення – у гіршому випадку вакцина не допоможе. Протигрипозні вакцини – неживі, суперінфекція неможлива", - переконує імунолог.

Він продемонстрував фото - перший позитивний зразок, виявлений вчора у клініці Your Baby у Харкові. Це комбінований швидкий тест "Грип А – Грип В – Covid". Результат проявляється протягом 15 хвилин, за ним обирається алгоритм лікування.

Імунолог повідомив, що у світі за 49-й тиждень виявлено 8 тисяч позитивних зразків грипу. У США та Європі переважно фіксується H3N2, у Китаї – В. На все населення планети 8 тисяч – це мізерна кількість, проте грип дуже швидко поширюється. Вже за 2-3 тижні число хворих збільшиться до 100 тисяч.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення