"Я вас прєдупрєждал!": нові фото та відео зруйнованих в Одесі Преображенського собору і Будинку вчених

У мережі з’являються нові кадри руйнувань памʼяток національного значення унаслідок нічного ракетного удару росіян по Одесі.

Мер міста Геннадій Труханов повідомив, що звернувся до ЮНЕСКО, щоб Росію виключили із міжнародної організації. Адже вони навмисно б'ють по історичному центру, знищують і цивільні об'єкти, і культурні пам'ятки.

"Духовність, культура і наука — це те, що ми побачили. Ця нація казала, що вони цивілізовані люди. От ми й побачили їхню "цивілізованість", коли порушується конвенція ЮНЕСКО, у якій вони підписали документ про запобігання заподіяння умисної шкоди пам'яткам культурної спадщини", — заявив мер міста.

Сьогодні вранці небайдужі одесити масово вийшли на допомогу комунальникам. Зокрема, прийшли прибирати уламки у Спасо-Преображенський кафедральний собор. Це найбільший православний храм Одеси, який знаходиться в центрі міста. Цікаво, що він належить до УПЦ МП, у 2010 році російський патріарх Кіріл навіть освячував цей собор.

Так виглядає Преображенський собор після ворожої атаки. Як видно з кадрів, центральний вівтар зруйнований. Досить дивно звучить фраза священика на одному з відео, де він фільмує руйнування і коментує за кадром: "Я вас прєдупрєждал".

Перші хвилини після російського удару по собору в Одесі:

Так алтар виглядав до знищення російськими ракетами:

Також під час нічної атаки дуже постраждав Будинок вчених. Це памʼятка національного значення. У будівлі вибило практично всі старовинні вітражі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення