Як глава "ЛНР" наживається на жителях "республіки"

 Канал 112

З грудня 2015 року по лютий 2016-го мережею супермаркетів "Народний", яка входить в коло бізнесових інтересів глави самопроголошеної "ЛНР" Плотницького, виділялися продукти – цукор, чай, печиво – для потреб пунктів обігріву, які функціонували на пунктах пішого перетину лінії розмежування сторін конфлікту на тимчасово окупованій території в районі Станиці Луганської.

У засобах масової інформації "ЛНР" ця акція, за вказівкою самого Плотницького, отримала назву "День добрых дел". Основний акцент робився на її благодійному характері і соціальній спрямованості.

За задумом Плотницького і його оточення, безкоштовний чай і печиво в пунктах обігріву мали наочно продемонструвати "турботу" керівництва самопроголошеної республіки долями жителів "республіки", які на морозі годинами були змушені чекати свою чергу щоби перетнути умовну лінію розмежування.

Але, як з’ясувалося пізніше, "благодійність" Плотницького і мережі супермаркетів "Народний" має свою ціну. За задумом директора мережі супермаркетів за "безкоштовний" чай і цукор, згідно з рахунками, має заплатити "МНС ЛНР", у відомчому підпорядкуванні якого знаходяться пункти обігріву.

Однак, ініціатива директора мережі супермаркетів "Народний" щодо оплати "благодійного" "Дня добрых дел" викликала незадоволення міністра "МНС ЛНР", який змушений був звернутися з відповідною заявою безпосередньо до самого Плотницького.

Ігор Плотницький пообіцяв "міністру" взяти ситуацію під свій особистий контроль і навіть компенсувати мережі супермаркетів "Народний" половину витрат за"безкоштовний" чай і цукор з власних заощаджень.

За оцінками аналітиків з Центру вивчення Росії та окупованих територій, "власні заощадження" Плотницького оцінюються приблизно в 30 млн доларів. Примітно, що левова частина заощаджень накопичилася після "націоналізації" мережі супермаркетів Геннадія Буткевіча АТБ і створення на їхній базі мережі магазинів "Народний".

Сьогодні мережа магазинів "Народний" фактично належить дружині Плотницького Ларисі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення