Як Хрущов «подарував» Крим Україні – вся правда про «російський» півострів (відео)

 FaceNEWS

19 лютого 1954 року Президія Верховної Ради СРСР передає Крим Україні. Основна причина такого кроку полягає в жахливому становищі півострова, зруйнованого бойовими діями і знекровленого депортацією.

Виходить, що розтиражована інформація про так званий «подарунок» Хрущова – фейк. Україну зобов'язали рятувати вмираючий регіон. І Київ вклав сюди власні кошти та людські ресурси.

До речі, переселенці з РФ не були пристосовані до ведення господарства на півострові і поїхали сюди, повіривши обіцянкам про райському курорті.

До речі, під час візиту Хрущова в Крим у супроводі зятя Аджубея прибулі з Сибіру люди кричали, що їх сюди «пригнали», але життя в Криму немає: картопля і капуста не родять, громадян просто обдурили. Всі хотіли назад у Сибір і на Волгу. Тоді було прийнято рішення, що на півострові повинні працювати знайомі з умовами півдня українці. З цією пропозицією Хрущов негайно вирушив у Київ.

Так, до Криму приїхали десятки тисяч українських добровольців і за два роки підняли економіку регіону.

У 1954 році Україна почала відновлювати Крим, несучи колосальні витрати. До речі, витрати з власної республіканського бюджету, а не з казни РРФСР.

До речі, за кілька десятиліть до цього Росія забрала «жирні» шматки України з родючим грунтом і етнічними українцями. Так, у лютому 1919 року Москва вилучає зі складу України Білгородський і Гайворонський повіти. Чотири північних повіту Чернігівської губернії також передаються Росії, в 1924 році Росії відходить частина Шахтинського і Таганрозького округів Донецької губернії української республіки.

Виходить, що спершу Кремль забрав у України родючі землі, рівні по території Криму, а потім нав'язали вмираючий півострів. Відновлення півострова обійшлося в сотні мільйонів рублів - колосальну суму. Була відновлена легка промисловість, сільське господарство, житловий фонд.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення