Як міністерські чиновники залишили Україну без олімпійського золота (відео)

Українські байдарочниц Інна Грищук, Анастасія Тодорова і Світлана Ахадова заявили, що чиновники з міністерства спорту країни зробили все, щоб спортсменкам не дісталися медалі Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Відеозапис інтерв'ю на своєму YouTube-каналі виклав журналіст Олександр Гливинський.

Дівчата розповіли, що їм в четвірку з незрозумілих причин поставили Марію Повх, яка тренувалася окремо. При цьому з квартету прибрали Марію Кичасову, з якою вони отримали олімпійську ліцензію.

Крім того, від справ був відсторонений їх тренер Олексій Семикін, після чого дівчатам довелося готуватися до Ігор самостійно. Коли байдарниці спробували протестувати, їх почали шантажувати тим, що не пустять в Ріо і припишуть вживання допінгу.

В результаті українська четвірка на Олімпіаді-2016 двічі посіла четверте місце — на дистанціях 200 і 400 метрів.

У понеділок, 22 серпня, президент федерації спортивної гімнастики України Стелла Захарова звинуватила чиновників у невдалому виступі національної команди на Іграх в Ріо-де-Жанейро.

Українська збірна завершила Олімпіаду з найгіршим результатом в своїй історії за кількістю золотих медалей, загальною кількістю нагород і місцем у медальному заліку. На рахунку спортсменів з України два золота, п'ять срібних та чотири бронзових нагороди. В загальному заліку команда посіла 31-е місце.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення