Як олігархи заробляють на субсидіях: проста схема (відео)

 Канал 24

В Україні знову виросли тарифи на електроенергію. Дмитро Коваленко пояснив, що після підняття тарифів для громадян будуть передбачені субсидії, тому, мовляв, не варто особливо боятися чергового підвищення цін. Той, хто не може платити за новими тарифами, отримає допомогу від держави. Однак звідки ж беруться ці субсидії та хто на цьому заробляє?

"Субсидії для компенсації вартості комунальних послуг беруться з державного бюджету, а бюджет наповнюється з наших податків. Тобто, крім зарплатних податків чи податку на прибуток, також кожного дня, ви купуючи ковбасу або оплачуючи проїзд в громадському транспорті, ви ще й сплачуєте закладені в кінцеву вартість і податки, які потім йдуть до бюджету", – пояснив Гнап.

За його словами, ось і ці сплачені нами податки у вигляді субсидій влада планує віддати тим, хто не зможе платити за новими тарифами. А ці споживачі, зрештою, цими субсидіями оплатять нові підвищені ціни на електроенергію. Тобто, наші податки, а це десятки мільярдів гривень, через субсидії, зрештою, отримають власники енергокомпаній.

Він зазначив, що власниками енергокомпаній є, передусім, олігарх Ринат Ахметов, якому належить 70% теплової електрогенерації країни. Інша велика частина теплових електростанцій – державні, але за давньою українською традицією, кожен наш президент все державне, вважає своїм. І державні "Центренерго" та "Донбасенерго" контролюються президентським фаворитом Ігорем Кононенком. А відтак значна частина грошей, які заробляються цими державними енергокомпаніями витрачаються потім на закупівлю вугілля у підконтрольних Кононенку фірм-посередників.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення