Як російська артилерія помилково розгромила позиції бойовиків на Донбасі

 ТСН

Артилерія кадрових росіян на Світлодарській дузі цілила по українських військових, а розгромила позиції так званого ополчення.

Про це розповів начальник штабу 1-ї БТГР ДУК "Правий сектор" з позивним "Подолянин".

"Видно, вони злякалися, що ті їхні позиції зайняті, тому вони накрили артою свої позиції, незважаючи на те, що там були ці "ополченці", яких вони використовують як робочу силу. В основному на всіх точках стоять ці "ополченці", а кадрова бригада розгортається вже в разі якогось кіпіша. Вчора вона розгорталася", – пояснив він.

Микола з позивним "Бугай" говорить, що противник вчора стріляв практично з усього, не було тільки танків і "Градів". Великим калібром по них стріляли, як з автомата. "Це 122 калібр. Осколок – він не руйнує ніяких бліндажів, він вибиває живу силу. Для живої сили це найбільша біда. А фугас – навпаки. Для живої сили він не дуже страшний, він залазить у землю і вибухає. Осколки ідуть вгору", – розповів "Бугай".

Не обійшлося і без 152-міліметрових снарядів. "САУ працювала здалеку, десь з району Дебальцевого. На межі дальності, можна сказати, але працювали дуже чітко, тому що літали безпілотники", – говорить "Подолянин".

Як повідомлялося, в боях на Світлодарській дузі отримали поранення більше десяти українських воїнів. Ворог раптово пішов у наступ на цій ділянці фронту, але був відкинутий захисниками нашої землі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення