Як стати бекенд-розробником?

Ви вже вирішили, що бекенд — це для вас? Ви хочете рости в цьому напрямі, але не знаєте, як почати? У цій статті ви знайдете кращі способи отримати професію мрії.

Бекенд — рівень складності

Коли справа доходить до вивчення бекенда, це займає найбільше часу і вимагає найбільше аналітичних навичок з усіх ІТ-спеціальностей. Щоб працювати в цій професії, необхідно знати як мінімум одну бекендну мову програмування (наприклад, Java, Python, PHP, C++), а також кілька базових фреймворків, бібліотек та інструментів.

Цю науку опановують довго, але варто пожертвувати часом задля результату. Бекенд-розробники отримують великі зарплати, які зазвичай перевершують зарплати аналітиків, тестувальників або фронтенд-програмістів. Для початку варто пройти IT курси, котрі наразі доступні в будь-якому місті України, зокрема й у Львові.

Як стати бекенд-розробником

Як і в будь-якій ІТ-спеціальності, щоб стати бекенд-розробником, немає єдиного перевіреного рецепта. Все залежить від наших уподобань і того, як ми вчимося. Ось кілька можливостей.

ІТ-дослідження

Варіант, який займає більше часу і гарантує більшість загальних знань. Дослідження дають міцну основу використання баз даних, знання шаблонів проєктування або здатність керувати системами контролю версій. Під час навчання ви отримаєте основи, що дають можливість рости практично в будь-якій сфері. Проте, одного дослідження недостатньо для роботи у цій галузі. Потрібно додаткове навчання вдома або курс навчання обраною мовою.

Онлайн-курс

У мережі можна знайти безліч курсів (як безкоштовних, так і платних) з обраної бекендної мови. Це хороший варіант, якщо поєднати його з навчанням або іншою формою освіти. Однак одного домашнього навчання перед комп'ютером недостатньо, щоб обіймати посаду бекенд-розробника.

Курс обраної мови в школі програмування

Як ви помітили, школи програмування не пропонують цілі бекенд-курси. У їхніх пропозиціях ви знайдете тільки курс з обраної мови програмування. Це хороший вибір, щоб здобути базові знання, необхідні для роботи бекенд-розробника, і добре вивчити одну технологію, в якій ви хочете бути спеціалістом. Після курсу, вам потрібно самостійно навчатись, щоб отримати можливість влаштуватись на роботу бекенд-розробником.

Робота бекенд-розробника дуже вимоглива. Потрібно багато знань і самоосвіти, щоб отримати навички, необхідні на цій посаді. Для тих, хто не має достатньої мотивації та терпіння, щоб вчитися самостійно вдома, хорошим варіантом буде об'єднання двох джерел знань.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення