Які можливості дає операційна система Windows 11

Windows від Microsoft є найпопулярнішою операційною системою для персональних комп’ютерів в Україні. Вона впевнено тримає лідерські позиції протягом десятиліть та навряд поступиться своїм місцем.

На це є ряд причин. Одна з найвагоміших – постійне удосконалення системи та розширення функціоналу. При цьому вартість навіть найбільш нової версії microsoft windows 11 є доступною для кожного. А натомість користувач отримує величезний арсенал інструментів для роботи, навчання та розваг.

Що нового користувачам пропонує Windows 11

Windows 11 стала першою суттєво оновленою операційно системою Microsoft починаючи з 2015 року. Дана ОП була представлена восени минулого року. У її основі лежить попередня версія – Windows 10. Проте новий варіант має ряд додаткових функцій та доповнень. Основні серед них:

1.Суттєві зміни у меню «Пуск», яке тепер розміщене по центру та доповнена віджетами з планувальником, новинами, прогнозом погоди та іншими корисними додатками.

2.Інтеграція з Android – тепер користувачам Windows 11 доступні додатки для цієї ОС, які можна у повній мірі використовувати на комп'ютері або ноутбуці.

3.З’явилась також додаткова функція Auto HDR спеціально для покращення ігрового процесу. До того ж, для геймерів у швидкому доступі є додаток Xbox з каталогом відеоігр бібліотеки GamePass.

4.Суттєві оновлення також має магазин програм та додатків для Windows - Microsoft Store. Він отримав окрім корпоративних програм також ряд найбільш популярних продуктів від найбільш затребуваних розробників.

Також окрему увагу розробники приділили дизайну нової Windows. Напівпрозорі елементи, заокруглена геометрія і нові кольорові рішення присутні у кожній вкладці операційно системи.

Було оновлено шрифт, анімацію та значки програм, видозмінені деякі технічні функції.

Пропонуєтся згадане цікаве рішення – меню «Пуск» посередині. Втім, за бажанням його можна перемістити на звичайну позицію зліва.

Видозмінилися також функція View з попередньої версії ОС. Тепер для кожного робочого столу можна встановити свій фон та ефективніше працювати у двох паралельних вікнах.

Чого немає в Microsoft Windows 11

У оновленій ОС немає деяких звичних програм, які однак були замінені більш вдосконаленими. Так, це перша Windows без Internet Explorer. Вбудованим браузером системи є Microsoft Edge.

Також у цій версії немає за замовчуванням Skype. Його замінила програма Teams, яка набула значної популярності під час масового переходу на дистанційне навчання у період пандемії.

У новій Windows 11 вона стала більш удосконаленою та пропонує користувачам додаткові функції.

Загалом нова ОС представлена у декількох версіях – для звичайних користувачів, для корпоративного використання, а також для навчальних закладів, що вказує на її особливу затребуваність для освітніх цілей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення