Яких «сюрпризів» чекати Україні від бойовиків Донбасу найближчим часом

 ТСН

На Донбасі терористи, вже не криючись, активно обстрілюють позиції Збройних сил України із забороненої Мінськими домовленостями зброї великого калібру. Сили АТО поінформували спостерігачів ОБСЄ про зосередження ворожих танків і самохідних артилерійських установок калібром понад 100 міліметрів у районах Сокільників, Гольмівського та Донецька.

То ж яких «сюрпризів» чекати від фронту, ідеться в сюжеті програми ТСН.

У Мар’їнці на Донеччині магазини зачинені – поганий знак. На околиці населеного пункту місцевий житель показує снаряд із РПГ, який встряв у землю. Сюди він прилетів у ніч із четверга на п’ятницю. А ще кілька днів тому в Мар’їнці знайшли склад зі зброєю російського виробництва – гранатомети, боєприпаси до стрілкової зброї тощо.

Найбільша проблема в Мар’їнці, як і в багатьох прифронтових населених пунтах, – відсутність українського телебачення, радіо, сюди не доходять українські газети. Уже не кажучи про окупованому територію, де є лише російсько-сепаратистська пропаганда.

Основною ознакою того, що почнеться стрілянина, раніше була поява в «ДНР» та «ЛНР» російського «гумконвою». Тепер «віщують» по-іншому – терористи збільшують обстріли перед зустрічами в Мінську, у форматі «нормандської четвірки», перед зустріччю «Великої двадцятки» тощо. Розвідка говорить про імовірні ризики цієї зими – наступ у тих ділянках, де розташовані великі індустріальні об’єкти та електростанції.

Найбільша військова операція минулої зими – захоплення бойовиками Дебальцевого, заради залізничної розв’язки. Наступна ціль – енерговузли. Це може бути Курахове чи Щастя. А може те й інше одночасно. Про це говорить голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення