Якими препаратами в Україні лікують коронавірус: озвучений список

 Апостроф

В Україні для лікування коронавірусу використовують низку препаратів, які в світі показали позитивний ефект.

Список ліків назвала лікар-інфекціоніст, кандидатка медичних наук, асистентка кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією Сумського державного університету Оксана Чемич.

"Ми використовуємо препарати, які в світі показали позитивний ефект, сприяли тому, щоб зупинити розмноження (реплікацію) вірусу. Це гидроксихлорохин, хлорохін, делагіл. При важких випадках додаємо фавіпіравір (відомий також як T-705 або Авіган). Друга група препаратів – лопінавір/ретінавір, які відомі під назвами Алувіа або Калетра і використовуються для хворих з ВІЛ, допомагають зменшити вірусне навантаження також при COVID-19. Можна використовувати в поєднанні озельтамівіром", – розповіла Чемич.

Також лікар-інфікціоніст повідомила, що для зменшення кількості запальних медіаторів імунної системи, використовується препарат Актемра, діюча речовина – тоцілізумаб.

"Препарати ми використовуємо разом з антибіотиками, оскільки не можемо виключити приєднання бактеріальної флори до вірусного запалення. Це може бути азитроміцин або інші антибіотики широкого спектра дії. На жаль, області забезпечені далеко не всім з перерахованих препаратів на даний момент", – резюмувала Оксана Чемич.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення