Янукович особисто віддав наказ про розстріли на Майдані - ГПУ

 5 канал

Даючи інтерв'ю 5 каналу, прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що екс-президент Віктор Янукович особисто віддав наказ відкрити вогонь по протестувальникам на Майдані в 2014 році. Представник ГПУ зазначив, що найближчим часом генпрокурор Віктор Шокін зробить декілька заяв щодо розслідування вбивств активістів під час Евромайдану.

"Зараз всі епізоди справи об'єднуються, ми бачимо єдиний умисел і однозначно на вершині цієї піраміди знаходиться безпосередньо Віктор Янукович, який давав незаконні вказівки, а далі вже йдуть інші особи, які це все робили. Я думаю, що найближчим часом Генеральний прокурор зробить з цього приводу заяву", - заявив Куценко.

У той же час, прокурор повідомив, що в Генпрокуратурі не відкидають можливість того, що до вбивства активістів доклали руку російські спецслужби.

"Зараз у пресі проходить перекручена інформація, що нібито ГПУ відкидає російський слід. Ні, ми його не відкидаємо, ми розслідуємо і його можливість. Просто СБУ, коли нею керував Наливайченко, не передала доказів, які б підтверджували саме російський слід", - заявив Куценко.

Як повідомлялося, в лютому на той момент глава СБУ Валентин Наливайченко звинуватив помічника президента Росії Владислава Суркова в тому, що він керував снайперськими групами іноземців на Майдані Незалежності в лютому 2014 року. Він також зазначив, що 3 групи співробітників ФСБ Росії приїжджали в Київ у грудні 2013 - лютому 2014 року і здійснювали організацію і планування розгону активістів Євромайдану.

У лютому глава ГПУ Віктор Шокін заявив, що Генпрокуратура не має в своєму розпорядженні ніяких доказів участі російських спецслужб у розстрілі активістів під час Революції гідності.У відповідь на це Наливайченко заявив, що документи, які підтверджують російський слід у розстрілі учасників Майдану в лютому 2014 року, знаходяться в Адміністрації президента України і в канцелярії Генеральної прокуратури.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення