Японія розмістила на своїй території американські ЗРК Patriot

 ТАСС

Японія завершила розміщення на своїй території 24-х зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) Patriot американського виробництва. Про це повідомив китайський інформаційний портал "Чжунго сіньвень ван".

"Японія закінчила роботи з розміщення 24-х ЗРК Patriot на 15-ти військових базах по всій території країни", - відзначає мережеве видання.

За запевненням офіційного Токіо, вони призначені для відбиття можливого ракетно-ядерного удару з боку КНДР.

Наприкінці жовтня офіційний представник Міністерства оборони Японії заявив, що в ході завершального етапу постановки на озброєння зенітно-ракетних систем два комплекси ППО Patriot розміщені на військово-повітряній базі сил самооборони Японії на острові Хоккайдо. Раніше ще чотири комплекси були розгорнуті безпосередньо поблизу від японської столиці. Масштабна програма постановки на бойове чергування даних зенітно-ракетних систем на всій японській території почалася в 2004 році.

В останні десять років Сили самооборони Японії активно закуповували в США ЗРК Patriot пояснюючи це "необхідністю захисту від зовнішніх загроз".

Так, наприклад, в 2006 році витрати японської сторони на покупку американських озброєнь склали близько $ 144 млн.

ЗРК Patriot - всепогодний зенітно-ракетний комплекс великої дальності, призначений для ураження крилатих ракет, боєголовок балістичних ракет, а також будь-яких типів бойових літаків.

Крім США, він прийнятий на озброєння ще в 13 країнах, таких як Греція, Ізраїль, Іспанія, Нідерланди, ФРН

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення