Японія заявила, що російські літаки тричі порушували її повітряний простір

ійськові літаки РФ тричі за останні півроку порушували повітряний простір Японії. Про це йдеться в заяві Об'єднаного комітету начальників штабів Сил самооборони Японії на основі статистичних даних.

За даними японських військових, двічі порушення повітряного простору було зафіксовано 20 червня цього року – в районі островів Мінамі-Дайто на півдні країни і Острові Хатідзьо на південний схід від столичного регіону. Ще одне порушення японського повітряного простору російськими військовими літаками, як стверджується, було скоєне 23 липня.

Згідно з опублікованими даними, в цілому винищувачі Сил самооборони Японії з квітня по вересень 2019 року 470 разів вилітали на перехоплення військових літаків інших держав у зв'язку з їх наближенням до повітряного простору країни. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник знизився на 91 виліт. Найбільше вильотів було скоєно для супроводу літаків КНР – 332. На перехоплення російських літаків японські винищувачі вилітали 135 разів, що на 76 вильотів менше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Нагадаємо, що вранці 25 жовтня в районі острова Вайндлоо літак ТУ-154, що належить МВС РФ, порушив повітряний простір Естонії. Міністерство закордонних справ викликало посла РФ в Естонії і передало йому ноту. В цьому році це втретє, коли російський літак порушує естонський повітряний простір.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення