Японські авіакомпанії скасують паливний збір

 Дождь

На тлі низьких цін на нафту найбільші японські авіакомпанії Japan Airlines і All Nippon Airways скасують паливний збір, щоб збільшити виїзний потік туристів, передає Дождь з посиланням на місцеві ЗМІ. Рішення про повне його скасування торкнеться всіх маршрутів.

Розмір паливного збору японські авіакомпанії переглядають кожні два місяці, враховуючи в першу чергу ціну на енергоресурси. На піку цін 2008 року (160 доларів за барель) паливний збір становив 310 доларів. Як повідомляє Bloomberg, скасування паливного збору японські компанії обговорювали ще в січні.

«Якщо нафта залишиться дешевою авіакомпанії зможуть отримати з цього значну вигоду», — писали аналітики SMBC Nikko Securities Inc в Токіо.

На рейси в Європу і США паливний збір у середньому становив 121 долар, для середньомагістральних перельотів в Китай і Південно-Східну Азію він варіювався від 13 до 34 доларів.

Японські аналітики вважають, що таке рішення повинно позитивно позначитися на міжнародних перевезеннях. На тлі низького курсу ієни до долара знизилася кількість японців, які виїжджають за кордон.

Ціни на авіаційне паливо у всьому світі залежать від ціни нафти. У 2015 році нафтові котирування, які знижуються, стали головним драйвером зростання світового пасажирообороту — на 6,7%, пише газета «Ведомости».

Незважаючи на те, що світові тарифи знизилися, за даними Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), авіакомпанія Північної Америки, Європи і Азії отримали в сумі 32 мільярди доларів чистого прибутку, наводять «Ведомости» статистику IATA.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення