Японцю загрожує три роки за незаконний доступ до чужого акаунту

 ТАСС

Двадцятип'ятирічному службовцю японської ІТ-компанії загрожує тюремне ув'язнення до трьох років або штраф у розмірі 1 млн ієн (близько $ 8,1 тис.) за багаторазовий несанкціонований доступ до чужого облікового запису в мережі Facebook. Про це повідомили в токійському поліцейському управлінні.

"Згідно з чинним кримінально-процесуальним кодексом, за порушення закону про несанкціонований доступ до чужих комп'ютерних даних передбачено тюремне ув'язнення терміном до трьох років або штраф у розмірі 1 млн ієн" - повідомили в поліції.

Раніше стало відомо, що токійські правоохоронні органи заарештували 25-річного службовця столичної IT-компанії Рёсуке Кога.

За даними слідства, він 17 разів заходив під обліковим записом 20-річної дівчини і скачував в обмеженому доступі фотографії. Відзначається, що молодий чоловік вже зізнався в скоєному і пояснив свій вчинок "бажанням задовольнити власні сексуальні потреби".

На домашньому комп'ютері затриманого токійська поліція виявила логіни і паролі від ще 770 облікових записів мережі Facebook і інтернет-сервісу ICloud.

В даний час правоохоронні органи з'ясовують, яким чином молода людина змогла роздобути ці особисті дані користувачів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення