Яценюк у провадженні щодо проекту "Стіна" не фігурує

 Канал 112

Прізвище колишнього прем'єр-міністра України у виробництві за проектом "Стіна" не фігурує, повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в "Вечірньому праймі" на телеканалі "112 Україна".

"Як ви це уявляєте? Він сам звідти будівельні матеріали вивозить? У ЗМІ сто раз скажуть, що людина фігурує там, і всі думають, що так і є. Але юридичні докази – це не публікації в ЗМІ", - заявив він.

Холодницький зазначив, що виробництво було зареєстровано в квітні за його ініціативою. "Зараз процесуальний прокурор дав вказівки, будемо їх виконувати разом з детективами, треба виїжджати на місце", - повідомив він.

За словами керівника САП, станом на 11 серпня підстав для оголошення підозри Арсенію Яценюку у виробництві за проектом "Стіна" немає.

Раніше в САП підтвердили наявність провадження за проектом "Стіна".

Нагадаємо, в серпні 2015 р. в Держприкордонслужбі заявили про завершення підготовки доодносторонньої демаркації кордону з Росією. Ініціатива української влади по обладнанню кордону з Росією отримала назву "Європейський вал", спочатку проект називався "Стіна". 19 листопада 2014 року Кабінет міністрів України прийняв рішення затвердити указ Петра Порошенка про позначення лінії українсько-російського кордону. Проект передбачає спорудження траншей, ровів, а також спеціальних об'єктів. Загальна протяжність російсько-українського кордону становить понад 2000 км. Згідно з планом влади, "Європейський вал" повинен стати східним кордоном Європейського Союзу.

У 2015 році було обладнано 230 км протитанкових ровів у Чернігівській та Харківській областях, у 2016 році роботи ведуться на стику Харківської і Луганської областей.

За 2014-2015 рр. на кордоні з РФ було побудовано 115,2 км протитанкових споруд, 82 км рокадних доріг, 417 км контрольно-слідових смуг, 10 км 750 м загороджень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення