Яценюка запідозрили в отриманні хабара у розмірі $3 млн

 Nkontrol

Генпрокуратура України підтвердила наявність кримінального провадження за фактом отримання хабара в розмірі 3 мільйонів доларів прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Про це повідомив лідер руху «Народний контроль», секретар Антикорупційного комітету Верховної Ради Дмитро Добродомов, навівши відповідь ГПУ на депутатське звернення.

Депутат нагадав, що в липні 2015 року, незважаючи на численні звернення та попередження народних депутатів і громадських організацій, на посаду гендиректора Концерну РРТ» кабмін призначив колишнього першого заступника генерального директора Концерну РРТ» Володимира Іщука, проти якого відкрито кілька кримінальних справ

«І ось зараз ГПУ підтвердила давні підозри, що одіозний чиновник отримав посаду поза конкурсом не випадково. 7 жовтня 2015 року відкрито кримінальне провадження щодо отримання Яценюком неправомірної вигоди — 3 мільйонів доларів за призначення Іщука гендиректором концерну», — повідомив Добродомов.

При цьому у відповіді Генпрокуратури з підписом виконуючого обов'язки генерального прокурора України Юрія Севрука йдеться, що про підозру у вчиненні кримінального правопорушення нікому не повідомлялося. 10 квітня Яценюк оголосив про свою відставку. «Зробивши все для стабільності і спадкоємності курсу, заявляю про рішення передати обов'язки керівника уряду України», — сказав він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення