Язик до Гааги доведе: терористи "спалилися", яку провокацію готували проти України

 Укрінформ

«Міністерство державної безпеки ЛНР» готує черговий фейк для дискредитації України.

Про це повідомляють в штабі Антитерористичного центру.

Зокрема, у листі так званого «міністра державної безпеки» Леоніда Пасечника від 14 листопада до «голови ЛНР» Ігоря Плотницького, який позначено грифом «цілком таємно», йдеться про план, згідно з яким «у ряді населених пунктів буде проведено ексгумацію тіл загиблого мирного населення, у подальшому тіла будуть перепоховані на території сільськогосподарських угідь поблизу населеного пункту Сокольники Новоайдарського району Луганської області».

За задумом терористів, це захоронення буде представлене у ЗМІ, в тому числі в російських «Звезда» та НТВ, як черговий доказ «геноциду» на Донбасі.

«Вказані масові захоронення будуть представлені представникам ЗМІ як наслідок геноциду української влади проти мирного населення Донбасу, що дозволить заявити до України ряд позовів, у тому числі в Гаазький трибунал», - пише «міністр» у листі до Плотницького.

При цьому в листі зазначається, що керівники вказаних російський телеканалів висловили свою «зацікавленість даною проблематикою» і запевнили «міністра інформаційної політики, друку і масових комунікацій» В'ячеслава Столяренка «в інформаційній підтримці даного заходу».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення