Йде "полювання" на лікарів: з'явилися сумні подробиці про медицину на окупованому Донбасі

 Апостроф

Через катастрофічний брак медиків на місцях жителі окупованого Донбасу полюють за потрібними фахівцями за рекомендаціями в соціальних мережах.

Так, проблема нестачі медичних кадрів в ОРДЛО за останні півроку загострилася настільки, що про неї вже стали прямо говорити в так званому міністерстві охорони здоров'я ДНР. Пару місяців назад фейковий міністр охорони здоров'я Ольга Долгошапко журилася через гострий брак фахівців.

Наприклад, в окупованій Горлівці в міськлікарні №2, за визнанням Долгошапко, у відділенні гемодіалізу на 16 діалізних місць працює всього один лікар. Він же і завідувач відділенням, хоча повинно бути мінімум 4 співробітника.

"Навіть в Донецьку є лікарні, де в терапевтичних відділеннях працює один єдиний лікар. Він же - і завідувач. І якщо цей доктор захворів, то виходить, що допомогу надавати нікому", - скаржилася в інтерв'ю місцевим ЗМІ Долгошапко.

Дійшло до того, що жителі окупованого Донбасу полюють за потрібними фахівцями за рекомендаціями в соціальних мережах. При цьому шукають не якихось вузькопрофільних медиків, а хоча б тих, які ще не виїхали.

"У нашій поліклініці до війни було 5 терапевтів. З кожним роком їх ставало все менше, а зараз залишилося всього два, і щоб потрапити до них на прийом потрібно пару годин стабільно провести в черзі. А минулої осені адміністрація лікарні вирішила, що, мабуть, містити двох терапевтів у великій будівлі поліклініки занадто накладно, і лікарів перевели в маленьке приміщення дитячої лікарні. І тепер взагалі маячня: хворі дорослі з хворими дітьми в одній черзі повинні сидіти", - скаржиться "донеччанка" Олена.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення