"Йди вішайся!": за доведення дитини до самогубства вітчима посадили на 7,5 років

Рахівський районний суд Закарпатської області покарав чоловіка за доведення падчірки до самогубства. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 14 червня.

Обвинувачений близько 10 місяців був співмешканцем матері дівчинки. Від першого шлюбу жінка мала п’ятеро дітей, а потім ще з новим чоловіком народила одну спільну дитину.

За матеріалами справи, співмешканець жінки довів її дочку до суїциду через повішення.

10 листопада 2017 року дівчинка, не витримавши тривалого принизливого ставлення і знущань з боку вітчима, написала передсмертну записку, в якій звинуватила його у своїй смерті, та повісилась на дитячій гойдалці.

Чоловік провину повністю визнав. Розповів, що проживає у фактичних шлюбних відносинах з жінкою, мають спільну дитину. Від першого шлюбу співмешканка має п’ятеро дітей. З однією з її дітей у нього не склалися стосунки і бували сварки. Одного разу дівчинка викрала у нього 1,5 літра сушених грибів, які продала і за виручені гроші купила собі мобільний телефон. Іншим разом вона без дозволу взяла його банківську картку і зняла гроші, тому виникали конфлікти, під час яких він неодноразово казав дитині, щоб вона покінчила життя шляхом повішення. Обвинувачений не заперечує, що такі висловлювання мали систематичний характер.

Після чергової сварки дівчинка зібрала своїх однокласниць, напекла випічки – фанків (закарпатських пончиків), які зазвичай подають на поминках, сказавши, що скоро вони будуть вживати їх на її поминках, після чого взяла мотузку і повісилась на дитячій гойдалці.

Мати померлої підтвердила, що вітчим сердився за викрадену карточку і півтора літра сушених грибів. Показала також, що співмешканець неодноразово висловлювався в адресу дочки з пропозицією покінчити життя самогубством шляхом повішення. Дочка росла без батька і була дуже вразливою, часто плакала, коли її ображав вітчим, який звинувачував її в усіх бідах.

Сестра дівчинки розповіла суду, що вітчим знущався над нею, погрожував, неодноразово домагався її та сестри. Також зі слів сестри знає, що та й раніше намагалася повіситися, але невдало.

Ще один свідок (подружка дівчинки або знайома сім’ї) показала, що вітчим приходив додому і коли не було матері, то брав металеві ланцюги і хотів побити падчірку, повалив її на землю, а вона вирвалася і втекла від нього. Покійна казала їй, що хоче повіситися, говорила, що їй цікаво, що там на тому світі. Дівчинка за життя хотіла мати мобільний телефон – айфон, але їй не купляли, бо не було грошей. Вітчим неодноразово облаював її, тому падчірка говорила йому, що прокляне його з того світу і він піде за нею.

У будинку, де проживала сім’я, також знайшли 53 патрони для малокаліберної зброї, які нібито залишилися після смерті батька обвинуваченого. Тому чоловікові також інкримінували незаконне зберігання боєприпасів.

За сукупністю злочинів суд призначив покарання – 7 років і 6 місяців позбавлення волі. Чоловіка негайно взяли під варту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення