Встановлюють мінометні розрахунки: на кордоні Киргизстану та Таджикистану почалися зіткнення

 Interfax

Ситуація на киргизько-таджицької державному кордоні в четвер 29 квітня загострилася: було застосовано вогнепальну зброю, серед громадян Киргизії є поранені. Про це повідомляє "Интерфакс".

"У місцевості Головний Баткенського району Баткенської області (Киргизія) ситуація загострилася. ...Почалася перестрілка між військовими підрозділами сторін. За попередніми даними, таджицька сторона встановлює позиції мінометних розрахунків", – йдеться в повідомленні.

Стверджується, що таджицька сторона почала обстрілювати проїжджаючі автомашини громадян Киргизії з мисливських рушниць. Крім того, зазначають киргизькі прикордонники, громадяни Таджикистану кидають камені в киргизьких громадян.

Серед громадян Киргизії, за даними прикордонної служби, є поранені.

Киргизько-таджицька ділянка держкордону періодично стає зоною конфліктів між місцевим населенням або прикордонниками обох країн. Основна причина - не делімітовані ділянки, на яких неможливо визначити, де пролягає межа між державами.

За даними Киргизії, спільний кордон з Таджикистаном складає 972 км, з них узгоджено 519 км, не узгодженими залишаються 375 км.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення