Єдиний вцілілий в авіакатастрофі в Чугуєві розповів подробиці трагедії (фото, відео)

Увечері 25 вересня у Чугуєві при посадці військового літака АН-26 сталася катастрофа, внаслідок якої померло 26 осіб. Єдиний, хто вижив у авіакатастрофі, це 20-річний курсант В'ячеслав Золочівський, який зараз перебуває у військовому госпіталі в Харкові.

Президент Володимир Зеленський і голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер 26 вересня відвідали госпіталь і поспілкувалися з потерпілим хлопцем. Голова ХОДА розповідає, що питаннями хлопця постаралися не навантажувати.

"Хлопець розповів, що відбувалося. Ми його не навантажували питаннями, просто запитали, чим ми можемо допомогти. Сказав, що все відбувалося, як у комп'ютерній грі, що він, коли прийшов до тями, побачив, як горить його товариш, і він допомагав фактично гасити полум'я на цьому хлопці, який перебував учора в лікарні. І, на жаль, сьогодні помер", - розповів Кучер.

Хлопець також розповів, як насправді врятувався.

"Він не пам'ятає, він втратив на певному етапі свідомість. Після того як він прийшов в себе, він покинув уламки літака, наскільки нам зараз зрозуміло, і почав гасити полум'я на своєму колезі. Він вижив, перебуваючи в літаку", - сказав Кучер.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (Харківського військового госпіталю) Едуард Хорошун розповів журналістам, що загрози життю курсанта немає, ліків вистачає. Лікарі загалом дають позитивні прогнози для хлопця.

"Стан його стабільний... Думаю, найближчими днями, на наступному тижні вже ставити питання про виписку з наступною відпусткою за станом здоров'я", – зазначив він.

Мати курсанта розповіла, що син телефонував їй в день трагедії, він був щасливий перед майбутнім навчальним польотом.

"Вчора він подзвонив мені о 16:00 і сказав: польоти будуть з 18:00 до 21:00. Він був задоволеним, щасливим, чекав цих польотів. А коли побачила інформацію, що сталася катастрофа, ще й прочитала, що проходили льотні навчання і були курсанти з Кожедуба, я не знала, що мені робити. Я боялася, що мого сина теж немає. Але він живий, він зістрибнув, і він зміг вижити", – сказала Золочівська.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення