Єрмак, Ляшко та Трофімов заплатять по 17 тисяч штрафу за порушення карантину

 Главком

Суд оштрафував главу Офісу президента Андрія Єрмака, першого заступника голови ОПУ Сергія Трофімова та головного санітарного лікаря Віктора Ляшкана 17 тисяч гривень кожному за порушення карантину.

Про це повідомили в пресслужбі Хмельницького міськрайонного суду. Чиновників визнали винними в порушенні ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відзначається, що також штраф в 17 тисяч гривень отримав і власник кав'ярні "Лямур", в якому пили каву чиновники.

Окремо в судових постановах вказано, що Єрмак, Трофимов і Ляшко мають 10 днів з дня винесення рішень, щоб подати апеляції до Хмельницького апеляційного суду.

Зазначимо, що розгляд справи про штраф президенту Володимиру Зеленському за порушення карантину під час відвідування Хмельницького передали до Верховного суду України.

Таке рішення ухвалив суддя Хмельницького міськрайонного суду. Він звернувся до Верховного суду для розтлумачення, чи може бути президент притягнутий до адміністративної відповідальності, адже відповідно до Конституції має недоторканність.

Зеленському загрожує стягнення на суму від 34 до 170 тисяч гривень за те, що він випив кави в приміщенні ресторану, коли це було заборонено карантинними обмеженнями.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення