ЄС готовий розширити санкції проти Росії - ЗМІ

 The Wall Street Journal

Євросоюз і США мають намір продовжити і розширити санкції проти Росії, незважаючи на об'єднання зусиль по боротьбі з угрупованням «Ісламська держава». Про це повідомляє The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на джерела в Брюсселі та Вашингтоні.

Питання антиросійських санкцій, як відзначає видання, буде розглядатися на саміті ЄС у середині грудня.

За інформацією WSJ, в даний час існує три можливих варіанти: продовження санкцій ще на шість місяців, пролонгація відразу на один рік або ж, навпаки, всього на чотири місяці, щоб продемонструвати схвалення поступок Москви щодо українського питання.

У той же час, як стверджує Wall Street Journal, в Брюсселі склалася загальна думка, що економічний тиск на Росію потрібно продовжувати до реалізації мінських угод.

Високопосадове джерело видання в ЄС заявило, що немає ніяких ознак відсутності консенсусу щодо можливості розширення санкцій проти Москви. При цьому співрозмовники WSJ відзначили, що Німеччина, Франція і Великобританія не мають наміру відмовлятися від підтримки України заради російської допомоги в Сирії.

Аналогічну позицію з питання санкцій займають США, відзначає Wall Street Journal. Видання наводить, зокрема, висловлювання помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд, яка 17 листопада заявила про те, що обмеження проти Москви повинні бути продовжені, і пообіцяла продовжити надавати підтримку Києву.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення