ЄС обговорить скасування віз для України лише після публікації звіту Єврокомісії

 ТАСС

Рада ЄС 14 грудня не буде обговорювати питання безвізового режиму для України, а повернеться до цієї теми після публікації звіту Єврокомісії про хід реалізації Україною плану дій з підготовки до лібералізації візового режиму.

Про це заявив у понеділок єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан після прибуття на підсумкове в цьому році засідання Ради ЄС.

"Рада ЄС буде обговорювати скасування віз для України тільки після публікації звіту Єврокомісії (який намічений на 15 грудня - ред)", - зазначив єврокомісар.

"Ми використовуємо чітку методологію в питанні візового режиму, і ми не змінюємо її для окремих держав. Це питання вирішується країнами-членами. Я вважаю, що можливість для цього (введення безвізового режиму) існує. Лібералізація візового режиму створює нові можливості для бізнесу, тому, думаю, це буде вигідно для нас. Я думаю, є надія на позитивний результат, але все залежить від рішення країн-членів", - зазначив він.

Раніше глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв, що ця доповідь буде "максимально позитивною". Однак, в будь-якому випадку, обговорення його міністрами закордонних справ Євросоюзу відбудеться не раніше початку 2016 року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення