Євробачення-2020: у якому півфіналі виступить Україна

Представник України на Євробаченні-2020 у Роттердамі (Нідерланди) виступить у першому півфіналі, який відбудеться вже 12 травня. Про це повідомляється на міжнародному сайті пісенного конкурсу

Точний порядок виступу країн у півфіналах буде визначено в ході жеребкування на щорічному пре-паті учасників, а поки результати загального розподілу країн за півфіналами виглядають так:

Разом з представником України в першому півфіналі також виступлять артисти з Австралії, Білорусі, Ірландії, Литви, Північної Македонії, Росії, Словенії, Швеції, Азербайджану, Бельгії, Хорватії, Кіпру, Ізраїлю, Мальти, Норвегії та Румунії. Нагадаємо, що жеребкування визначить порядок виступу країн у рандомном порядку.

Другий півфінал Євробачення-2020 відбудеться 14 травня і в ньому виступлять всі інші держави, крім Італії, Франції, Великобританії, Іспанії та Німеччини. Ці п'ять країн є представниками так званої "Великої п'ятірки" і засновниками пісенного конкурсу. А тому щорічно автоматично проходять відразу до фіналу.

Що ж стосується представника України, його оберуть вже в лютому цього року в рамках Національного відбору, який пройде в три етапи - 8, 15 лютого (перший та другий півфінали) та 22 лютого (фінал).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення