Європа "захлинулася" в потужних штормах: всі подробиці (відео, фото)

 Обозреватель

За останні дні південні країни Європи – Португалію та Іспанію – накрили одразу два урагани. Вони забрали життя щонайменше восьми людей і залишили без світла тисячі будинків.

Так, 18 грудня розпочався зимовий шторм під назвою "Ельза", а в суботу, 21 грудня, йому на зміну прийшов шторм "Фаб'єна".

Шторми затопили річки, зруйнували лінії електропередачі, вирвали дерева і порушили залізничні та повітряні перевезення по всьому регіону Іспанії, залишивши без електрики понад 118 000 домашніх господарств.

Іспанське національне метеорологічне бюро в суботу оголосило на всьому узбережжі Галісії та сусіднього регіону Астурії стан підвищеної готовності через сильні вітри та хвилі. Вісім мадридських міських парків залишалися закритими через сильний вітер.

Водночас у Португалії через повінь на залізниці зупинилося сполучення між столицею Лісабоном і другим найбільшим містом Порту. З міркувань безпеки було повністю припинено рух річкою Тахо.

Європу накрили потужні шторми  AFP

До теперішнього часу відомо, що двоє осіб загинуло в Португалії, і шестеро – в Іспанії, яка постраждала найбільше. У багатьох районах материкових частин країн досі оголошено оранжевий рівень тривоги.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення