Європейський суд виніс вердикт щодо Скнилівській трагедії​ ​

Європейський суд з прав людини виніс рішення за двома скаргами, які подали родичі жертв катастрофи військового літака на авіашоу в Скнилові.

Про це повідомила УП з посиланням на вердикти опубліковані на сайті ЄСПЛ.

Зокрема, суд розглянув позов родичів подружжя Сергія та Тетяни Міхно, а також чотирьох членів сім'ї Михайлів – Наталі, Андрія і їх дочок, які загинули на місці аварії літака 27 липня 2002 року.

Родичі жерт вважали, що Україна порушила ст. 2 Європейської конвенції з прав людини, а саме – право на життя. Проте в ЄСПЛ вирішили, що скарга на державу не є обґрунтованою, оскільки Україна не приховувала цього інциденту і провела повне розслідування катастрофи.

"Суд вирішив, що в обох випадках розслідування інциденту було достатньо незалежним, адекватним і швидким, а заявники мали достатній доступ до процесу", – йдеться в повідомленні.

Розгляд справи в ЄСПЛ тривав 10 років – перші скарги родичів жертв були зареєстровані в суді 30 серпня та 1 вересня 2006 року.

Нагадаємо, що 27 липня 2002 року на Скнилівському летовищі недалеко від Львова сталася найстрашніша трагедія в історії світових авіашоу – в результаті катастрофи винищувача Су-27 загинули 77 осіб (з них 28 дітей).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення