Євросоюз на рік продовжив санкції проти Криму

 Reuters

Європейський союз на рік продовжив дію санкцій, які введені відносно Криму. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Ради ЄС.

Термін дії попереднього пакету обмежувальних заходів закінчувався 23 червня.

Рішення про продовження санкцій прийнято в рамках стратегії невизнання приєднання Криму до Росії, йдеться в заяві.

Раніше джерело агентства в Брюсселі повідомило, що всі країни ЄС згодні з продовженням санкцій щодо Криму. Обговорюється лише термін продовження — на 6 або 12 місяців, сказав він.

Санкції включають заборону на імпорт в ЄС будь-яких кримських товарів, будь-які європейські інвестиції на територію Криму, включаючи придбання там нерухомості, фінансування бізнесу, надання послуг, зокрема туристичних. Європейським морським суднам заборонено вхід у кримські порти за винятком екстрених ситуацій.

В Крим заборонений експорт товарів і технологій у галузі транспорту, телекомунікацій, енергетичного сектору, нафтовидобутку і нафтопереробки, видобутку природних ресурсів, заборонено також надання будь-яких технічних послуг компаніям, що працюють в цих секторах. ЄС заборонив своїм підприємцям всі види торговельної діяльності з Кримом, якщо угоди не оформляються через українську митницю. Крім того, ЄС заборонив видавати візи жителям Криму в консульських установах європейських країн, розташованих на території РФ.

Санкційна політика ЄС проти Росії включає три різні напрями: візові обмеження проти російських громадян, економічні санкції проти низки російських держкомпаній нафтового, оборонного та фінансового секторів, а також обмежувальні заходи проти Криму.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення