Їздив на авто і вбивав: "поліцейський" влаштував криваву бійню (фото)

У Канаді чоловік влаштував криваву бійню, жертвами якої стали 16 осіб, в тому числі співробітниця поліції. Напад на людей, який влаштував 51-річний чоловік, став наймасовішим в історії країни. Про це повідомляє АР.

Відомо, що стрілець на ім'я Габріель Уортман видавав себе за копа. Він був одягнений в форму, схожу на ту, що носять правоохоронці, а також переобладнав свій автомобіль під "службовий".

Перших жертв чоловік розстрілював просто в їх будинках, які потім підпалював. Потім нападник почав цілитися в випадкових перехожих. Серед загиблих - поліцейський, ще один правоохоронець поранений. Зокрема, під час нападу було вбито констебль Хайді Стівенсон, яка працювала в поліції протягом 23 років.

Вбивства нападник зробив в ніч на неділю, 19 квітня, за місцевим часом. Після Уортману вдалося втекти на автомобілі, його розшукували протягом 12 годин. Чоловіка затримали на заправці, а пізніше повідомили, що злочинець - мертвий. Деталей про загибель Уортона в поліції не розповіли.

Правоохоронці припустили, що перших жертв нападник знав і вбив навмисно, однак можливого мотиву злочину не повідомили. Поліцейські також додали, що частина жертв, стрільця не знала.

"Той факт, що ця людина мала в своєму розпорядженні форму і поліцейський автомобіль, безумовно, говорить про те, що це не є випадковою дією", - заявили в поліції, додавши, що, попередньо, чоловік діяв один.

У той же час, за даними ЗМІ, нападник був стоматологом, який працював в місті Галіфакс.

За словами комісара Королівської канадської кінної поліції (RCMP) Бренди Луки, поліція поки не розглядає інцидент як теракт. Вона не виключила, що число жертв може ще зрости, оскільки огляд місць скоєння злочину триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення