​Юрій Бутусов: Війна близько

Війна на сході України нікуди не подінеться. РФ як і раніше хоче стерти Україну з карти. Про це пише на своїй сторінці у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

«На жаль, війна буде довга... Домогтися перелому можна тільки шляхом розгортання на передовій добре укомплектованих, підготовлених і оснащених з'єднань. Необхідні структурні зміни, зміна якості бойових дій. Необхідні реформи в державі - щоб з'явилися ресурси - матеріальні та людські. Щоб ворог зрозумів, що нас не зламати, ми стаємо сильнішими. Саме тому, що війна тривала, слід швидше впроваджувати зміни, тому що найдорожче - це люди», - пише Бутусов.

Журналіст підкреслює, що війна близько. 23 травня, за даними управління Генерального штабу за цивільно-військової співпраці, загинули 7 українських воїнів. Бойові втрати на фронті: в результаті обстрілу противника - 4, в результаті підриву на мінах - 2, не бойові причини - 1.

«Загинули два воїни 58-ї механізованої бригади в промзоні Авдіївки, два воїни 24-го штурмового батальйону «Айдар» - під Докучаєвським, один воїн 28-ї механізованої бригади в Станиці Луганській, два воїни загинули в районі Маріуполя», - уточнює Бутусов.

За його словами, з причин втрат 23 травня не було особливого сплеску бойової активності ворога в порівнянні з попередніми тижнями.

«Насправді бойові дії вже не перший тиждень ведуться активно, противник все більш широко застосовує артилерію і міномети. Наші воїни багато чому навчилися, на передовій вже чимало обстріляних бійців. Цей фактор дозволяє мінімізувати втрати. Але 23 травня не пощастило. Так буває на війні. Тому що ворог застосовує важку артилерію 152 мм, міномети 120 мм, обстріли гранатометами, стрілецькою зброєю відбуваються по всьому фронту», - розказав журналіст.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення