"Кабіна доволі тісна": перший український пілот на F-16​ розповів про навчання за кордоном (відео)

Пілот Повітряних сил ЗСУ, український військовий з псевдо "Moonfish", який зараз опановує винищувач F-16, описав свої перші враження від процесу навчання.

За його словами, 6-8 місяців триватиме курс навчання у пілотів. Програму підготовки адаптували саме під українських пілотів з урахуванням їхнього бойового досвіду.

"Мунфіш", коментуючи відмінність між МіГ-29 та F-16, зауважив, що "одразу впадає в око наявність багатофункціональних дисплеїв та наявність обладнання для роботи з бортовим комп’ютером".

"Цікаві відчуття від ручки управління літаком. Кабіна доволі тісна, але вона дуже ергономічно відпрацьована. Приїжджаючи сюди, ми всі прекрасно розуміємо, чим відрізняється робота з прицілом, робота з озброєнням, як приблизно вводити дані у бортовий комп’ютер і так далі", - сказав пілот.

Він додав, що вже незабаром українські пілоти мають розпочати перші польоти з інструкторами у кабіні винищувача F-16.

Розмова з пілотом F-16 "Moonfish" (відео)

Як відомо, до коаліції з навчання українських пілотів увійшли Данія, Нідерланди, Бельгія, Канада, Люксембург, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Швеція та Велика Британія.

Раніше повітряні сили ЗСУ показали, як українські пілоти адаптуються та навчаються керувати винищувачами F-16.

Поки наші воїни опановують F-16 за кордоном, льотчики Повітряних Сил Збройних Сил України продовжують битися за українське небо та нищать окупанта на землі.

"І коли є трохи вільного часу, пілоти знайомляться з кабіною F-16 у віртуальній реальності та виконують спільні місії над територією України у складі пари, ланки, ескадрильї, знаходячись при цьому у різних регіонах України", - розповіли в Повітряних силах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення