Кабмін схвалив концепцію нової української школи з 12-річним навчанням

 Канал 112

Кабінет Міністрів схвалив політичну пропозицію Міністерства освіти і науки нової української школи з 12-річним навчанням. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду.

Ідея реформи передбачає запровадження 12-річної шкільної освіти.

"Початкова школа - 4 роки, як базовий період, адаптаційний цикл і 3-4 класи, потім - базова середня школа, яка буде називатися гімназією, там 5 років, де 5-6 класи мають свої особливості, 7-9 - свої, профільна середня школа (3 роки) - два циклу", - пояснила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Згідно з проектом, формула нової школи складається з декількох компонентів: новий зміст освіти, засноване на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві; орієнтація на потреби учня в освітньому процесі; партнерство між учнем, учителем і батьками; децентралізація та ефективне управління, що надасть школі реальну автономію; справедливий розподіл державних коштів, яке забезпечує рівний доступ усіх дітей до якісної освіти.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки України Лілія Гриневич повідомила, що перший 12-й клас в Україні з'явиться 2029-2030 навчальному році.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення