Кадиров погрожує Зеленському через анексований Крим, - політтехнолог Березовець

Погрози голови Чечні Рамзана Кадирова на адресу президента України Володимира Зеленського пов'язані з поновленням поставок води в анексований Крим. Таке припущення висловив на своєму YouTube-каналі політтехнолог Тарас Березовець.

«У Криму настає посуха. Пересохли всі найбільші водосховища. Путін екстрено сьогодні прилітає до Криму. Точніше, він відвідає окуповану Керч (президент РФ 20 липня на суднобудівному заводі «Залив» в Керчі візьме участь в церемонії закладки бойових кораблів для ВМФ РФ в Криму, - Ред.). Східний Крим, Керч, Феодосія знаходяться в найгіршій ситуації в питанні водопостачання», - зазначив Березовець.

На думку політтехнолога, важливим є питання, яку роль у всій цій історії зіграє керівник Офісу президента і головний перемовник Андрій Єрмак, який невідступно супроводжує свого патрона і навіть більше його опікає, ніж попередник Андрій Богдан.

Також Березовець зауважив, що ДБР досі не порушило кримінальну справу за фактами абсолютно серйозних, реальних погроз з боку Рамзана Кадирова на адресу президента Володимира Зеленського. Нагадаємо, що раніше ДБР повідомило про підозру у погрозах Зеленському кільком українським волонтерам.

Як відомо, 18 липня Кадиров звернувся до Зеленського і закликав «визначитися зі своєю позицією і підтвердити вибачення» через відео дворічної давними студії «Квартал 95», яке його образило. За версією Кадирова, на ньому Зеленський «після прийнятих вибачень намагається щось з себе зобразити, викрутитися, вивернутися, намагається підняти себе». Втім, не дивлячись на неодноразові вибачення Зеленського, мета заяви Кадирова в іншому: він закликав президента України зателефонувати Володимиру Путіну і оголосити йому про «закінчення громадянської війни на сході України».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення