Кадиров запропонував забрати Сталіна "додому"

 СЕГОДНЯ

Голова Чечні Рамзан Кадиров пропонує передати останки голови ради міністрів СРСР Йосипа Сталіна Грузії.

Про це Кадиров сказав в інтерв'ю "Інтерфаксу".

"Що стосується останків Сталіна, то треба проявити добру волю і віддати їх Грузії, щоб у нього на Батьківщині поховали. Грузія була частиною Радянського Союзу, яким керував Йосип Сталін. Тому буде логічно і справедливо, якщо Грузія отримає можливість поховати його, а мільйони жителів Росії зітхнуть на повні груди, дізнавшись, що сталінський дух покинув Росію", – повідомив Кадиров.

Крім цього він знову говорив про перепоховання Леніна. За його словами, він не прагне образити чиїсь почуття, говорячи про необхідність прибрати тіло з мавзолею. Кадиров висловлювався на цю тему на початку листопада, заочно посперечавшись з лідером КПРФ Геннадієм Зюгановим, який наполягає, щоб Леніна залишили на Красній площі.

Сталін помер 5 березня 1953, його поховали в мавзолеї на Червоній площі. Після XXII з'їзду радянської компартії в 1961 році, прах колишнього вождя перепоховали за мавзолеєм.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявляв, що у нього складне ставлення до діяльності Йосипа Сталіна. Російський лідер назвав радянського диктатора продуктом своєї епохи.

У свою чергу президент Чечні Рамзан Кадиров прокляв Сталіна і говорив, що в роки сталінських репресій чеченці зіткнулися з нелюдськими випробуваннями, але проявили дива стійкості і мужності.

Нагадаємо, американський історик Дуглас Сміт показав відео похорону колишнього лідера СРСР Йосипа Сталіна, яке зняв колишній помічник військового аташе США в СРСР Мартін Манхофф.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення