Канабіс здатний руйнувати ракові клітини: подробиці

Дослідник Метт Дун з Університету Ньюкасла і Хантера в Австралії заявив, що певний модифікований штам канабісу здатний руйнувати деякі типи ракових клітин. Про це повідомляється в пресрелізі, який з'явився на сайті університету.

Експеримент проводився протягом трьох років спільно з Австралійською групою природної терапії (ANTG) з метою розробити штам марихуани і протестувати можливість його потенціалу під час лікування раку.

Для дослідження використовувалися лейкемічні клітини. Вчені виявили, що канабіс робив ракові клітини більш чутливими і в той же час не вбивав ні клітини кісткового мозку, ні здорові лейкоцити.

Таким чином, дослідники виявили потенціал марихуани саме як засіб для лікування раку, а не просто засіб для полегшення перебігу захворювання. Модифікований сорт більш ефективний, має низьку токсичність і має менше побічних ефектів, що потенційно робить його ідеальною додатковою терапією в поєднанні з іншими протираковими засобами.

Нагадаємо, що група вчених в рамках "Пан-ракового аналізу геномів" (PCAWG) вперше розшифрувала генетичну інформацію всіх видів раку, що може стати проривом у лікуванні онкології.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення