Канада дасть Україні грошей і допоможе з поліцією – Трюдо

 СЕГОДНЯ

На додачу до підписання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Україною, Канада взяла на себе інші зобов'язання в частині підтримки України. Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

"Ми налаштовані на те, щоб підтримувати Україну в ОБСЄ, надаючи наших представників моніторингової місії. Ми відстежуємо ситуацію в плані конфлікту на Сході України, а також реалізацію Мінських угод. Також ми надаємо допомогу постраждалим", – зазначив Трюдо.

За його словами, Канада також збільшить кількість поліцейських інструкторів в Україні.

"22 наших інструктора готують українських поліцейських, розробляють програму підготовки поліцейських сил", – уточнив Трюдо.

Крім того, Канада вже зобов'язалася надати Україні понад $700 млн, починаючи з 2014-го року

"Канада стоїть пліч-о-пліч з Україною, реагуючи на незаконну анексію Росії і на все, що відбувається на Сході України. Канада є партнером України, здійснюючи в Яворівському центрі підготовку військових і захищаючи суверенітет України. Канада завжди буде на боці України", – запевнив Трюдо.

Нагадаємо, сьогодні Україна і Канада підписали договір про зону вільної торгівлі.

Положення угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою забезпечують, зокрема, поглиблення торговельного та економічного співробітництва, в тому числі в частині торгівлі промисловими та сільськогосподарськими товарами, захисту інтелектуальної власності, регулювання державних закупівель.

Відразу після вступу угоди в силу Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 99% свого ринку товарів. При цьому Україна, перш ніж лібералізувати ринок, повністю скасувавши імпортні мита, буде мати в розпорядженні перехідний період.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення