Канада планує виділити Україні $45 мільйонів допомоги

 РИА Новости

Канада планує виділити Києву 45 мільйонів доларів у рамках двосторонньої технічної допомоги, повідомив посол України в Оттаві Андрій Шевченко.

"На бюджетний рік 2016-2017 Канада планує лише в рамках двосторонньої технічної допомоги виділити Україні 45 мільйонів доларів, і це не охоплює інші напрями, такі як гуманітарна допомога, що фінансується з окремого бюджету", — заявив Шевченко в інтерв'ю агентству "Укрінформ".

Раніше прес-служба МВС України повідомила, що Канада планує продовжити надання фінансової допомоги країні в рамках реформи національної поліції. У відомстві зазначили, що розгляд питання про виділення коштів очікується в червні.

За даними відомства, в період з 2014 по 2016 рік Канада надала на реформування поліції близько 5 мільйонів канадських доларів (приблизно 3, 8 мільйона доларів). В рамках цієї програми підтримки було передано 2,160 тисячі нагрудних відеокамер, 1,359 тисяч комплектів форми та інша допомога. Також було проведено навчання керівників обласних управлінь нацполіції та їх заступників.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення