Канада припинить бомбити ІДІЛ, але збільшить кількість військових інструкторів на Близькому Сході

 ТАСС

Канада збільшитить число військових інструкторів в Іраку, які займаються підготовкою бійців курдських та іракських воєнізованих формувань. Про це заявив канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо.

"Я запевнив наших союзників, що ми збираємося зробити більше на фронті підготовки бійців, і це, очевидно, буде більше, ніж 69 інструкторів," - сказав він журналістам, супроводжуючим його на саміт АТЕС до Маніли.

"Нам ще належить обговорити на скільки буде збільшений наш тренувальний контингент," - додав він.

За даними телеканалу CTV, не виключено, що число канадських військових фахівців буде збільшено до 1 тис.чоловік. Саме стільки інструкторів Канада направляла до Афганістану, коли там проходила операція НАТО.

У жовтні 2014 року року уряд колишнього прем'єр- міністра Канади Стівена Харпера прийняв рішення направити на боротьбу з "Ісламським державою" невелику авіагрупу і 600 військовослужбовців для її обслуговування і підтримки.

Канадський контингент розквартирований на авіабазі в Кувейті. Місяцем раніше на півночі Іраку приступили до роботи 69 канадських військових інструкторів, в завдання яких входить навчання солдатів армії Іраку і курдських ополченців.

Напередодні Трюдо заявив, що Канада виведе свій військовий контингент з Близького Сходу, який бере участь у бомбардуваннях позицій бойовиків ІДІЛ в Сирії та Іраку, до березня 2016 року. При цьому прем'єр підкреслив, що його країна продовжить "рішучу боротьбу" з ІДІЛ.

За його словами, внесок Канади у загальну справу боротьби з тероризмом на Близькому Сході буде полягати в тому, що канадські військовослужбовці будуть навчати "місцеві війська".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення